Oma-annos.fi

Asiantuntijapalvelut hoivalle

OmaPro

Asiantuntijapalvelut sosiaalihuollon yksiköille

Tarjoamme räätälöityjä ja käytännönläheisiä lääkitysturvallisuuden asiantuntijapalveluita sekä koulutusta sosiaalihuollon yksiköille. Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja pyydä tarjous!

OmaPro-palvelut tukevat sosiaali-ja terveydenhuollon yksiköiden osaamista

Pharmacin OmaPro-palvelut on suunniteltu erityisesti sosiaalihuollon yksiköiden lääkitysturvallisuuden kehittämisen tarpeisiin. Lääkitysturvallisuuspalvelumme perustuvat laajaan farmaseuttiseen asiantuntemukseen ja ammattitaitoon erityisesti hoivayksiköiden lääkehuollossa. Tavoitteenamme on auttaa parantamaan potilasturvallisuutta ja vähentämään lääkehoidon riskejä muutostilanteissa ja kiireen keskellä. Tarjoamme käytännönläheisiä ja räätälöityjä lääkitysturvallisuuden asiantuntijapalveluita ja koulutuksia, jotka on paketoitu mahdollisimman sujuviksi toteuttaa osana hoitoyksikön arkea.

 

Lääkehoitosuunnitelma eläväksi -opas

Pharmacin OmaPro-tiimi on laatinut avuksesi tämän oppaan, jotta voimme osaltamme lievittää lääkehoitosuunnitelman päivittämiseen liittyviä haasteita. Tavoitteenamme on saada lääkehoitosuunnitelmastanne elävä ja toimintaa ohjaava. Lääkehoitoa toteutetaan hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä, joten yhtä kaikenkattavaa mallia lääkehoitosuunnitelmasta ei voida antaa, vaan se on räätälöitävä aina lääkehoitoa toteuttavan toimintayksikön ympäristön, henkilöstön ja käytössä olevien lääkkeiden mukaan.

OmaPro-palvelut

Lääkitysturvallisuus

  • Lääkitysturvallisuuspalveluita joustavasti sosiaalihuollon yksiköiden tarpeisiin
  • Lääkehoitosuunnitelman auditointia ja sisällöntuotantoa turvallisen ja asianmukaisen lääkehoidon varmistamiseksi
  • Käytännönläheisiä palveluita lääkehoitosuunnitelman jalkauttamiseksi osaksi arkea

Lue lisää

Osaamisen kehittäminen

  • Koulutustallenteet: Tiimipalaverien tai työn oheen soveltuvia tiiviitä turvallisen lääkehoidon koulutusteemoja
  • Webinaarit: Työpäivän aikana järjestettyjä koulutuksia eri aiheista turvallisen lääkehoidon toteuttamisen tueksi
  • Räätälöidyt koulutukset: Räätälöidyt koulutukset suunnittelemme aina yhdessä kanssasi 

Katso koulutukset

OmaPro-mobiilisovellus

  • Työkalu annosjakeluasiakkaan lääkityksen turvallisessa toteutuksessa
  • Asiakkaan annosjakelutieto aina hoitajan mukana
  • Saatavana myös Lääkkeen tunnistus -ominaisuus

Lue lisää

OmaPro-palvelut lääkehoitosuunnitelman auditoinnissa apuna

Pharmacin OmaPro-palvelut toteutti Saarijärven kunnassa Perusturvaliikelaitos Saarikassa lääkehoitosuunnitelmien yksikkökohtaisen jalkautuksen ja auditoinnin. "Perehdyttäminen tapahtui kätevästi teams-kokousten avulla yhteisissä työpalavereissa. Opimme organisaationa prosessista ja saimme arvokasta, ulkopuolisen asiantuntijan palautetta. Tästä on hyvä jatkaa!", palvelupäällikkö Anu Kinnunen, Perusturvaliikelaitos Saarikasta, kertoo.

Lääkehoitosuunnitelman jalkautus yksikössäsi

Lääkehoitosuunnitelman auditointi

Auditoinnin avulla autamme yksikköä varmistamaan, että lääkehoitosuunnitelma on yksikön toimintaa kuvaava, asianmukainen ja noudattaa viranomaisvaatimuksia. Tunnistamme mahdollisia riskejä muodostuneissa toimintatavoissa ja toimintaympäristössä. Auditoinnin tulosten perusteella voimme tehdä tarvittavia muutoksia ja päivityksiä lääkehoitosuunnitelmaan. Tunnistettuja kehittämiskohteita voivat olla esimerkiksi koulutustarpeet, ohjeiden noudattamisessa olevat puutteet tai säilytys- ja jakeluprosessissa ilmentyvät haasteet.

Auditoinnin palvelupakettien hinnat 500-1500 € – kysy lisätietoa tai tarjous!

Lääkehoitosuunnitelman päivitys

Asiantuntijafarmaseuttimme auttavat yksikkösi lääkehoitosuunnitelman sisällöntuottamisessa ja rakenteen selkiyttämisessä. Huolehdimme, että suunnitelma ohjaa, miten yksikössäsi toimitaan turvallisen lääkehoidon toteuttamiseksi. Se opastaa työntekijöitäsi ja varmistaa, että lääkkeiden antaminen ja hallinnointi tapahtuvat asianmukaisesti.

Päivityksen ja sisällöntuotannon palvelupakettien hinnat 500-1800 € – kysy lisätietoa tai tarjous!

Lääkehoitosuunnitelman jalkautus

Autamme tuomaan lääkehoitosuunnitelman osaksi yksikkösi arkea ja varmistamme, että työntekijäsi ymmärtävät suunnitelman sisällön ja ottavat sen omakseen. Toteutamme jalkautuksen yleensä työpajamuotoisena, jossa oppimista helpottaa aktiivinen osallistuminen ja keskustelu. Osallistujat voivat työpajassa soveltaa ja pohtia suunnitelmaa käytännön näkökulmasta. Lääkehoitosuunnitelmaa voidaan tarkastella esimerkiksi kiireen ja vaihtuvuudesta johtuvien tilanteiden kautta.

Jalkautus palvelupakettien hinnat 500-1800 € – kysy lisätietoa tai tarjous!

Usein kysyttyä OmaPro -palveluista

Mitä OmaPro-palvelut maksavat?

OmaPro-palvelut ovat asiakkaan tarpeen mukaan räätälöitäviä asiantuntijapalveluita. Laadimme palvelukuvauksen ja tarjouksen perustuen arvioituihin työtunteihin kartoitettuamme hoivayksikön tarpeet ja tavoitteet. Farmaseutin tuntiveloitus on 85€/h + alv. Täydennyskoulutukset ja jotkin muut palvelut ovat pakettihinnoiteltuja.

Millä kielellä palveluja tuotetaan?

Palvelut ovat saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Miten palveluita voi ostaa?

Koulutukset ja koulutustallenteemme voit tilata suoraan verkkosivuiltamme täältä – saat tilausvahvistuksen, linkin koulutukseen ja laskun sähköpostiisi.  Jos olet kiinnostunut muista farmaseuttisista palveluista, ota meihin yhteyttä lomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluumme ja kysy lisää.

Tuotetaanko kaikki palvelut ja koulutukset etänä?

Suurin osa palveluista voidaan tuottaa asiakkaan valinnan mukaan joko etänä tai paikan päällä. Paikan päällä tuotettuihin palveluihin lisätään farmaseutin päivärahat ja matka- ja majoituskulut.

Mitä lääkehoitosuunnitelman jalkauttaminen tarkoittaa?

Toiminta- tai työyksikön esimies vastaa yksikön lääkehoitosuunnitelman laatimisesta ja päivittämisestä vuosittain ja aina isommissa muutoksissa. Lääkehoitosuunnitelman jalkauttamisessa ulkopuolinen ja puolueeton farmaseutti käy läpi päivitetyn lääkehoitosuunnitelman henkilöstön kanssa käytännön esimerkein ja lääkehoidon riskienhallinnan kannalta. Näin lääkehoitosuunnitelma sisäistetään paremmin ja hoitajilla on mahdollisuus kysyä heitä askarruttavia käytännön kysymyksiä lääkehoidosta. Jalkautusprosessi suunnitellaan asiakaskohtaisesti.

Ota yhteyttä!